Zwangerschapsyoga

Designed by Freepik

Yoga, een universele ervaringswetenschap, kan door iedereen beoefend worden, onafhankelijk van zijn sociale of spirituele achtergrond. Yoga is een levensleer en levenswijze die alle aspecten van het leven (ethische, fysieke, geestelijke en spirituele) omvat. Yoga maakt het mogelijk om de diepte van ons wezen te leren kennen en beleven. De beoefening ervan verhoogt de levenskwaliteit op alle vlakken van zowel de beoefenaar als die van zijn omgeving. Yoga is duizenden jaren oud en maakt gebruik van technieken die gericht zijn op het bundelen van ontwikkelingsmogelijkheden op fysisch, psychische en spiritueel vlak:

  • aannemen van bepaalde houdingen
  • ademhalingsoefeningen
  • concentratie
  • meditatie
  • ontspanning

Zwangerschapsyoga is een hele andere vorm van yoga en vertrekt volledig van het zwangere lichaam en de behoeften die dan op de eerste plaats komen. Hierin worden op een heel geconcentreerde en functionele manier deze yoga-technieken gebundeld om een zwangere vrouw en de natuurlijke bevalling te ondersteunen en voor te bereiden. Het accent ligt op beweging, eenvoudige en veilige ontspanningsoefeningen en op het versterken van de spieren die belast worden tijdens de zwangerschap en de bevalling.

Tijdens zwangerschapsyoga leert en ontwikkelt men verschillende praktische technieken, waaronder:

  • bewegingen en benaderingen om pijn en ongemak veroorzaakt door de zwangerschap (rugpijn, problemen met de spijsvertering en ischias, enz.) te verlichten.
  • houdingen die de arbeid en bevalling vlotter kunnen laten verlopen
  • ademhalings- en ontspanningstechnieken die zorgen voor rust en ontspanning en helpen bij het verminderen/omgaan met pijn tijdens de zwangerschap en bevalling.

www.yogafederatie.be. YFN vzw is het overkoepelende orgaan dat waakt over de kwaliteit van het onderricht van de duizenden jaren oude yogatraditie uit India. U kan er ook yogaleraars zoeken binnen uw regio.

De lijst van zelfstandige vroedvrouwen gespecialiseerd in yoga vindt men op www.vlov.be.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print