Zwangerschap

Baby photograph designed by Teksomolika – Freepik.com

Je bent zwanger en dat is iets heel bijzonders. Waarschijnlijk heb je vragen over de zwangerschap en zwangerschapscontroles. Welke onderzoeken kun je verwachten bij je bezoek aan de gynaecoloog of de vroedvrouw? Hoe zit het met voeding, medicijngebruik, sport, seksualiteit?… In deze rubriek lees je over al deze onderwerpen.

De zwangerschap is een periode van grote lichamelijke veranderingen. Ook in emotioneel opzicht verandert er veel. Elke vrouw ervaart deze veranderingen op haar eigen manier. Voor de meeste vrouwen en hun partners is een zwangerschap een blijde gebeurtenis. Maar soms zijn er ook zorgen over bijvoorbeeld de relatie, werk, geld of het verloop van de zwangerschap. Aarzel niet om over jouw zorgen te praten met de persoon die je zwangerschap begeleidt!

Tijdens de zwangerschap kan je naast de begeleiding door je gynaecoloog en/of vroedvrouw, ook andere workshops en cursussen volgen om je zwangerschap ten volle te beleven en je optimaal voor te bereiden op de bevalling en de kraamtijd. Zwangerschapsyoga, massage en haptonomie kunnen hierbij helpen.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print