Wie maakt VICTO?

 

Groepsfoto 2016 VICTO

Krista Dekens, Nathalie Carteus en Evelyne Jacobs zijn de oprichtsters van het Vlaams Informantie Centrum voor Toekomstige Ouders (VICTO). Een andere bezielster van deze vzw is Aricia De Kempeneer. Ze beschikken allemaal over veel ervaring, deskundigheid en bovendien een groot hart voor de doelgroep van het VICTO: mensen met kinderwens, zwangere koppels en jonge ouders.

Sinds 2016 werd het VICTO-team uitgebreid:

Krista

Als medisch professional in de geboortezorg ondervind ik dagelijks dat er nog heel wat onwetendheid bestaat rond het krijgen van een kind. Vanuit deze ervaring wil ik samen met de andere vrijwilligers van het Vlaams Informatie Centrum voor Toekomstige Ouders thema-avonden en workshops organiseren om mensen te informeren zodat zij datgene kunnen kiezen waar zij zich goed bij voelen. Van harte welkom op 1 van onze activiteiten!

Sara

Ik ben Sara, in augustus 2014 mama geworden van een zoontje. De bevalling is omwille van medische redenen ingeleid, ook al had ik dit liever anders gezien. Ik ben erg voor natuurlijk bevallen, borstvoeding en natuurlijk ouderschap. Omdat ik gemerkt heb dat mensen hier weinig over weten, werk ik graag mee met het VICTO. Vooral inzake borstvoeding, ook aan kindjes met voedselallergie, dragen en samen slapen wil ik de nodige info delen. Elke goed geïnformeerde ouder is goud waard voor zijn kindje.

Jolien

Tijdens de zwangerschappen van mijn 2 jongens (Klaas, °01/2014 en Wout, °08/2015) heb ik het VICTO (beter) leren kennen. Zowel de zwangerschap als de kraamtijd heb ik ervaren als heel boeiende en ingrijpende periodes waar zekerheden vaak plaats moesten maken voor onzekerheden, met veel vragen, als een sprong in het onbekende. Toch heb ik ervan kunnen genieten en ging ik met vol vertrouwen de bevalling tegemoet omdat ik me goed heb laten informeren en ondersteunen. Vanuit mijn positieve ervaring en interesse wil ik me graag inzetten voor alle (toekomstige) ouders, opdat zij net zoals ik, een onvergetelijke ervaring zouden opdoen en hier altijd met een glimlach naar mogen terugkijken.

Annelies

Ik ben Annelies, mama van twee jongens, Xime (°10/2013) en Ybe (°05/2016). Als draagconsulent wil ik graag mijn steentje bijdragen aan het VICTO en samen workshops organiseren om mensen te informeren. Daarnaast deel ik graag mijn ervaring rond de zwangerschap, bevalling, borstvoeding en het ouderschap.

Nathalie

Ik ben Nathalie, mama van een jongen, Sebastian (°08/2014). Ik ben sinds begin 2017 betrokken bij de werking van het VICTO, maar ik werk vooral achter de schermen, met name aan deze website. Ik hoop dat mijn tijd en energie het VICTO kunnen doen groeien omdat ik vind dat veel informatie aan nieuwe moeders en vaders vandaag niet neutraal genoeg is en omdat VICTO laat zien dat het ook anders kan.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print