De doelstellingen van VICTO

VICTO staat voor “Vlaams Informatie Centrum voor Toekomstige Ouders”. Zoals de naam al laat vermoeden, wil VICTO ouders in spe – maar ook iedere andere geïnteresseerde – informeren over zwangerschap, bevalling en kraamtijd. En dat op een objectieve manier en wetenschappelijke onderbouwd.

VICTO wil…

…INFORMEREN, dit door middel van OBJECTIEVE, WETENSCHAPPELIJK ONDERBOUWDE informatie. Deze informatie is vrij (volledig gratis dus!) beschikbaar op de website. Iedereen is welkom, of je nu toekomstige mama of papa bent, of op een professionele manier met zwangere bezig bent. Ook scholen zullen op termijn bij ons terecht kunnen.

… VOORBEREIDEN, zodat je tijdens de consultaties weet wat je wil vragen, of waar je meer uitleg over wil.

…EMPOWEREN, zodat ouders zelfbewuste, verantwoorde keuzes kunnen maken i.v.m. zwangerschap, geboorte en kraambed. Het is en blijft uiteindelijk een zeer persoonlijke ervaring. Het krijgen van een kindje is een ingrijpende gebeurtenis die (waar mogelijk) zo vlot en gelukkig mogelijk moet verlopen.

…LUISTEREN, ouders een objectief luisterend oor bieden. Wat is jullie verhaal? Waren jullie tevreden over de begeleiding bij zwangerschap/bevalling/ kraamtijd? Hebben jullie nu vragen?

… DE DREMPEL VERLAGEN, de website is bijvoorbeeld vrij toegankelijk voor iedereen. We zijn moeders – die ervaring hebben in de verschillende mogelijkheden van zwangerschapsbeleving en geboorte- die andere moeders willen bijstaan.

…NEUTRAAL zijn. Een geïnformeerde keuze krijgen zonder dat er kritiek wordt geuit is een basisrecht!

… VERENIGEN. Samen staan we sterk, en kunnen we alleen maar bijleren! Kijk ook eens bij onze rubriek “lid worden”, of op facebook naar “…”

… WORKSHOPS en THEMA-AVONDEN ORGANISEREN, om onze ervaringen te delen

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print