Moet je “leren” bevallen?

Overal ter wereld, en altijd, hebben vrouwen hun baby op de wereld gezet, zonder dat er iemand les kreeg om te leren bevallen.

In onze industriële landen, bestaan er nochtans verschillende methodes op je voor te bereiden op de bevalling. Sommige hebben als doel om vrouwen te informeren over het verloop van de klassieke bevalling in het ziekenhuis, om de kleine ongemakken van de zwangerschap te leren verlichten, om aanstaande mama’s hun ademhaling te leren controleren en om hun methodes aan te leren om zoveel mogelijk hun perineum te houden.

Andere disciplines maken het mogelijk om vanaf het begin van de zwangerschap intense hechte banden te smeden tussen de moeder, de vader en het kind. Deze disciplines maken het mogelijk om de rationele sfeer te verlaten en zachtjes binnen te dringen in het deel dat van ons dat perfect weet hoe we moeten bevallen.

De prenatale lessen zorgen er dan voor dat het lichaam goed functioneert en geeft de ouders ondersteuningsmiddelen die hun taak op het moment van de bevalling vergemakkelijken. De VICTO-workshops kunnen je misschien alvast op de goede – geïnformeerde – weg zetten.

Anderen gaan verder en spreken van de voorbereiding op het ouderschap:

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print