Gedragen, geboren, gekoesterd: 3-delige reeks

Map Unavailable

Datum en tijdstip
Datum: 24/04/2018
19:30 tot 22:30

Locatie
Rode Kruis Geraardsbergen


Je bent zwanger? Proficiat! … En nu? Misschien word je overspoeld door vele vragen, twijfels of advies? Waarschijnlijk heb je al een weg gevonden, maar ben je nog verder op zoek?

De zwangerschap, bevalling en eerste momenten samen met je kindje

Wat wil ik als toekomstige ouder? Wat willen wij? Welke opties bestaan er? En welke keuzes zullen wij maken waarbij wij ons goed voelen, die voor ons verantwoord zijn? Met alle respect, voor welke deze keuze ook mag zijn.

Het Victo is als een katalysator in dit proces. Tijdens onze 3-delige workshop “Gedragen, geboren, gekoesterd” gidsen we toekomstige ouders rond in de wondere wereld van de zwangerschap, geboorte/bevalling en de kraamtijd. We doen dit in een kleine groep, in een sfeer van openheid en vertrouwen. Heel ongedwongen, en op een interactieve manier.

We richten ons op zwangere vrouwen, maar in het bijzonder ook op de partner en zijn/haar rol in het zwanger zijn, tijdens de bevalling en als ouder voor het kindje. Je bent dus zeker ook als koppel van harte welkom!

Wat komt zeker aan bod?

  • Hoe wil je je laten begeleiden tijdens je zwangerschap?
  • Gezonde en ongezonde gewoontes tijdens de zwangerschap
  • Kwaaltjes tijdens de zwangerschap en ervaringen
  • Hoe bereid ik me voor op de bevalling?
  • Wanneer is je bevalling begonnen?
  • Hoe kan je omgaan met pijn tijdens de arbeid?
  • Hoe kan je partner je het beste helpen tijdens de geboorte van jullie kindje?
  • Hoe lopen de eerste momenten vlak na de geboorte?
  • We schetsen een realistisch beeld van mogelijke veranderingen in je leven na de komst van de baby. Een baby krijgen is een heel ingrijpende gebeurtenis. Het is niet het minst iets om naar uit te kijken, maar is het altijd rozegeur en maneschijn? Aan wat kan je je verwachten, en hoe kan je je hier enigszins op voorbereiden?

Hoe werken we?

Omdat bovenstaande thema’s soms moeilijk van elkaar los te koppelen zijn en we graag bij een aantal zaken wat dieper blijven stilstaan, laten we onze workshops ook als een 3-delige reeks in elkaar overvloeien. Hierin zijn eigen inbreng, vragen, twijfels, etc. zijn meer dan welkom! Tijdens onze workshops werken we op een interactieve manier in een ongedwongen sfeer.

Praktisch

De 3-delige lessenreeks vindt plaats, telkens op donderdagavond van 19u30 tot 21u30 op de volgende data: 24 april – 8 mei – 22 mei.

Wij vragen een bijdrage van 20 euro per persoon.

Inschrijven doe je via het formuliertje hieronder.

(Kan je er op de voorgestelde data niet bijzijn? Bekijk dan zeker onze kalender voor alternatieve data of ons aanbod workshop@home.)

Professionelen

Ben je arts, vroedvrouw, lactatiekundige, doula, draagconsulent, ervaringsdeskundige of andere, en wil je graag vanuit interesse de workshop bijwonen? Dan ben je ook van harte welkom! Gebruik het contactformulier om je in te schrijven.

Victo workshop@home

Heb je interesse in een workshop maar kan je er op de voorgestelde data niet bijzijn? Of organiseer je liever een infoavond bij jou thuis? Dan is dit perfect mogelijk! Neem met ons contact op voor verdere info en afspraken.

Inschrijvingen

De inschrijvingen voor deze activiteit zijn gesloten.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print