Workshops voor toekomstige ouders nu ook in Geraardsbergen

Victo, het Informatiecentrum voor toekomstige ouders, biedt vanaf het voorjaar niet alleen workshops rond zwangerschap, bevallen, borstvoeding en ergonomisch dragen aan in Ninove, maar doet dat voortaan ook in Geraardsbergen. Deze avondworkshops zullen doorgaan vanaf 24 april in de lokalen van het Jeugd Rode Kruis in de Majoor Van Lierdelaan. Daarmee breidt deze vzw, die volledig onafhankelijk op de kracht van vrijwilligers werkt, haar actieradius gevoelig uit.

“Met zulke interactieve infosessies willen we jonge ouders handvatten aanreiken om bewuste keuzes te maken”, zegt Krista Dekens, zelfstandige vroedvrouw en stichter van de vzw. “Het gaat allemaal om objectieve en grondige informatie, die we op een leuke, interactieve manier brengen”, voegt Jolien Van Pevenage, die zelf de dagelijkse werking opvolgt, nog toe.

Vorig jaar organiseerde VICTO vier reeksen met workshops, waarvan twee in Ninove en twee in Gooik. “Omdat de vraag in Gooik minder groot bleek, beslisten we om een locatie te zoeken in Geraardsbergen”, legt Jolien Van Pevenage uit.

VICTO groeit

Enkele jaren geleden is VICTO ontsproten vanuit de bevinding dat wie voor het eerst een kindje verwacht – en soms zelfs wie het allemaal al eens beleefd heeft – niet altijd goed weet wat er op hem of haar af komt en welke keuzes je hebt of hoe je deze mooie periode bewuster kan beleven.

Sinds februari 2017 schakelde VICTO een versnelling hoger met een nieuw logo, een nieuwe site, en met een kleinschalige online campagne om de doelgroep te bereiken en zo het aantal deelnemers te zien toenemen. Bovendien heeft de vzw materiaal aangekocht, dankzij de financiële steun van Kermiscomité Gemeldorp. Daarmee kunnen de workshops beter worden afgestemd op de doelgroep.

Wat kan je verwachten van een workshop?

Je kan de 3-delige reeks volgen of je kan afzonderlijk een workshop rond zwangerschap, bevallen of borstvoeding volgen. Daarnaast komt ook nog het ergonomisch dragen aan bod, een almaar populairdere manier om een baby de nodige geborgenheid te geven. Op zich zijn de workshops gericht op vrouwen of koppels die in verwachting zijn, maar andere geïnteresseerden of mensen die vanuit professionele ooghoek meer informatie willen, kunnen zich ook inschrijven.

De workshops zijn interactief. Dat betekent dat er veel ruimte is voor vragen van de toekomstige ouders en extra aandacht voor onderwerpen die zij belangrijk vinden. Met behulp van tools worden dingen visueel duidelijk gemaakt, en er wordt echt geoefend met bevalhoudingen en relaxatieoefeningen.

Voor meer details over de workshops of om in te schrijven voor een workshop of een workshopreeks, surf je naar infocentrumtoekomstigeouders.be/events of volg je de Facebookpagina van VICTO.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print