VICTO vernieuwt met nieuwe website en nieuw logo

VICTO, het Vlaams Informatiecentrum voor toekomstige ouders, evolueert. Een nieuwe website en een nieuw logo moeten deze vzw de mogelijkheid bieden om meer toekomstige moeders en vaders te bereiken met objectieve informatie rond zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

www.infocentrumtoekomstigeouders.be klaar voor groei

“Met een nieuwe reeks workshops in zicht en meer en meer informatie die we online wilden delen, werd het tijd dat we onze website vernieuwden”, bevestigt Jolien Van Pevenage, één van de vrijwilligsters achter de vzw.  Jolien zet zich ondertussen al 1 jaar in voor de vzw omdat ze zelf geconfronteerd werd met vragen tijdens haar eerste zwangerschap en ze veel vertrouwen putte uit ondersteuning en informatie: “Vanuit mijn positieve ervaring en interesse wil ik me graag inzetten voor alle (toekomstige) ouders, opdat zij net zoals ik, een onvergetelijke ervaring zouden opdoen en hier altijd met een glimlach naar mogen terugkijken,” zegt ze.

VICTO wil ver weg blijven van betaalde advertenties en dat verandert niet met de nieuwe website. “Je zal bij ons geen sponsoring van speelgoedmerken of babyvoedingsproducenten vinden”, merkt vroedvrouw Krista Dekens op, die in 2013 mee aan de wieg stond van VICTO, “maar dat hoeft ons niet tegen te houden om online meer zwangere koppels te bereiken”.

Informatieaanbod ook offline dankzij workshops

Nieuwe website Vlaams informatiecentrum voor Toekomstige OudersEen goede website waarop je meer te weten komt over de mogelijkheden om te bevallen, de begeleiding tijdens de zwangerschap en zo meer is natuurlijk maar één ding. Maar veel toekomstige moeders en vaders houden van de interactiviteit die een workshop hen biedt. Ze hebben er kans om vragen te stellen en in contact te komen met andere ouderparen die dezelfde periode beleven en tegemoet gaan.

VICTO staat voor neutrale informatie, die zich niet beperkt tot uitleggen hoe een ziekenhuisprotocol werkt, bijvoorbeeld. De informatie is objectief en gebaseerd op wat de wetenschap ons leert. Dat bewijst zijn nut, bevestigen ook Sophie Custers (35), Cindy Herreman (26) en Katia De Coster (33) die deelnamen aan de VICTO-workshops. “De info die we tijdens de workshops ontvingen biedt een absolute meerwaarde tegenover wat je vindt op het internet, in boeken en via andere kanalen. Deze is objectief, en liet ons ook regelmatig beseffen dat we sterk beïnvloed worden door reclame, ‘volkswijsheden’, goedbedoelde maar niet altijd correcte informatie uit je omgeving,… Door onze deelname aan deze workshops hebben mijn man en ik het gevoel goed geïnformeerd aan het ‘avontuur’ van bevallen, de kraamtijd, en het ouderschap te kunnen beginnen”, zegt Katia, “Het kunnen delen van vragen, onzekerheden met andere koppels, en daarbij aansluitend sterk advies te ontvangen van experten als Krista, zorgt ervoor dat je op het einde van de avond naar huis vertrekt met een zelfzekerder gevoel.” “Voor mij, was vooral de interactie, het contact met de andere zwangere koppels, en de vrijheid om te delen en je mening te geven waar je wil, fantastisch”, vult Cindy aan. Sophie, die zwanger is van haar tweede kindje, bevestigt: “De workshops zijn vergelijkbaar met een live forum waar iedereen zijn mening kan geven en ervaringen kan delen met lotgenoten”.

De nieuwe reeks van vijf avondvullende workshops loopt van maart tot juni, zowel in Ninove als in Gooik. Alle praktische informatie is te vinden op http://www.infocentrumtoekomstigeouders.be/events, waar je meteen kan inschrijven.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print